Jadar: Twoje wymarzone ogrodzenie: nowoczesne czy tradycyjne?

SYSTEM PUSTAKOW montaz result

Do architektury krajobrazu powraca styl nowoczesny, w którym stawiamy na prostotę i harmonię z naturą, ale nadal dużą popularnością cieszą się ogrodzenia o tradycyjnym charakterze. Najprostszym sposobem na podjęcie decyzji, co do wyboru ogrodzenia, jest analiza stylu domu i jego otoczenia. Planując ogrodzenie należy pamiętać, że powinno ono współgrać zarówno z charakterem ogrodu, jak i bryłą budynku, tworząc niepowtarzalną architektoniczną całość.

Styl nowoczesny

Ostatnie lata przyniosły wiele zmian w architekturze domów i ogrodów. Widoczny stał się podział na styl nowoczesny i klasyczny. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, firma Jadar wprowadziła do oferty pustak ogrodzeniowy gładki, z którego można zbudować nowoczesne i eleganckie ogrodzenie o wysokości nawet do 300 cm. Ogradzając własny dom na taką wysokość, mieszkańcy zapewnią sobie poczucie bezpieczeństwa, ale w zależności od potrzeb zdecydować się mogą także na niższe ogrodzenie, sięgające ok. metra. Pustak ogrodzeniowy gładki wykonano z betonu wibroprasowanego w różnych kolorach: szarym, czarnym, brązowym i białym. Oszczędne i proste formy elementów konstrukcyjnych pozwalają na szybki montaż oraz szerokie zastosowanie – z pustaków można tworzyć nie tylko bryły ogrodzeniowe, lecz także mury, wzmocnienia skarp lub zielone ściany.

bloczek murek wiz mp result

Fot. Jadar, System ogrodzeniowy z pustaka gladkiego: 38cmx80cmx17,7cm

– Nowoczesne ogrodzenia charakteryzuje minimalizm, geometryczne formy i monochromatyczna kolorystyka. W te założenia idealnie wpisują się ogrodzenia z materiałów betonowych, współgrające z naturalnym otoczeniem, wytrzymałe i wyjątkowe w swojej prostocie – mówi Małgorzata Gral, architekt krajobrazu w firmie Jadar.

Styl tradycyjny

Domy w stylu klasycznym najlepiej skomponować z ogrodzeniem o tradycyjnym charakterze. Estetycznym i funkcjonalnym rozwiązaniem jest połączenie pustaków betonowych z kompozytem drewnianym. Jadar Garden ma w swojej kolekcji system ogrodzeniowy z pustaka łupanego, który w połączeniu z imitacją drewna, bardzo dobrze prezentuje się w naturalnym otoczeniu. Kolekcja zawiera specjalistyczne produkty o szerokiej gamie kolorów i zróżnicowanej wielkości poszczególnych elementów. W skład systemu wchodzą: pustaki łupane słupkowe przeznaczone do budowy gotowego słupka ogrodzeniowego, pustaki łupane cokołowe do budowy cokołów i łączenia przęseł w ogrodzeniach oraz daszki: płaskie i dwuspadowe dostępne w kolorze szarym, czarnym i brązowym.

SYSTEM PUSTAKOW montaz result

Fot.Jadar, System ogrodzeniowy z pustaka łupanego z daszkiem w kolorze czarnym.

Produkt dostępny w wymiarach: 30x25x7 lub 46x23x7.

Wybór ogrodzenia zależy w dużej mierze od potrzeb i preferencji właścicieli domów. Jadar Sp. z o.o. oferuje swoim klientom szeroki wachlarz wzorów ogrodzeń, które nie tylko zwiększają bezpieczeństwo mieszkańców, ale również podnoszą komfort użytkowy oraz estetyczny domu i jego otoczenia.

***

Jadar Sp. z o. o. to jeden z wiodących producentów kostki brukowej w Polsce i Europie, a także dekoracji architektonicznych do wnętrz i ogrodów pod markami własnymi Jadar Home, Jadar Garden, Jadar oraz SunBlock. Spółka działa od 1990 r. i oferuje pełen zakres usług budowlanych, wykwalifikowaną kadrę i wysokiej jakości materiały budowlane przy użyciu nowoczesnych technologii. Jadar sp. z o.o., obok siedziby w Radomiu posiada oddziały w Warszawie, Skaryszewie, Kielcach, Grójcu i Ostrowcu Świętokrzyskim. Wysoką jakość wyrobów i stabilną pozycję spółki potwierdzają liczne nagrody i wyróżnienia takie jak „Orły Polskiego Budownictwa” czy certyfikat „Rzetelni w biznesie”. Firma Jadar została także w 2015 r. laureatem programu Sylwetki i Marki Polskiej Gospodarki w ramach projektu „Lider Polskiej Gospodarki”.

Value Communication Sp. z o.o.